Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Étkezőszékek az asztalhoz

Sokban meghatározhatja szék-választásunkat, hogy mennyi időt töltünk ezen a bútordarabon – jól szolgálja a kényelmünket, de tetsszen is nekünk! Mindkettő megoldható!

Milyen széken ülnénk a legszívesebben? Bizony olykor a választék elgondolkodtat bennünket, érdemes azonban nemcsak a külső, hanem a praktikusság és a kényelem alapján is dönteni.

Amennyiben a konyha tartozékaként, vagy nappaliba, ebédlősarokhoz keresünk ideális széket, először a stílusát határozzuk meg – klasszikus, hagyományos székekkel vesszük majd körbe az asztalt, vagy modern „vizekre evezünk?”

Mindkét stílusban rendelkezésünkre állnak hosszútávon kényelmes modellek, amelyeken nemcsak enni, hanem órákig társalogni is kellemes.

Párnázott ülőfelületükkel, a hátat megfelelően támasztó támlájukkal ideálisak számunkra, legyenek azok klasszikus stílusú, elegáns tömörfa székek kárpitozott ülőfelülettel, vagy modernek, rafinált háttámlával, velúr hatású szövettel, esetleg élénk színben és textilbőr bevonattal.

Az elegáns és a modern tökéletes ötvözetéből is több étkezőszék típust találunk, így nem lesz nehéz rálelni a megfelelőre!

Idősek és fiatalok is szép számmal találnak olyan széket, amely ízlésüknek megfelelő – utóbbiak az igazán fiatalos, dinamikus, színes, modern étkezőszékekből is válogathatnak, krómozott acél lábakkal, melyek a modernséget eleganciával társítják.

A fiatalos darabok között azonban kifejezetten modern modellek is vannak – így például a műanyag, átlátszó étkezőszékek!

Az étkezőszékeknek természetesen igazodniuk kell asztalunk stílusához, külsejéhez. Egy stílusos étkező valósággal odavonz és „leültet!”

Gondolnunk kell ugyanakkor a méretekre is, hiszen ha a konyha kicsi, nem célszerű egy nagy ebédlőasztal és székek bezsúfolásával próbálkoznunk. A kisméretű helyekre is vannak praktikus megoldások – ideális a kisasztal, kinyitható és összecsukható étkezőszékekkel, melyek vagy fából készülnek, vagy műbőrrel kárpitozva, porfestett acélvázzal, de mindenképp kellő kényelemmel szolgálnak egy időre. Kellemes üldögélést!Kapcsolódó cikkek

Konyhabútor tervezés

Konyhabútor tervezés

A fő szempontok...
Hab matrac változatok

Hab matrac változatok

"Habos-babos" álmok
Gyerekeknek, ifjúságnak való ágykeretek

Gyerekeknek, ifjúságnak való ágykeretek

Kényelem és praktikum gyermekeknek!
Gyerekmatracot a keretbe

Gyerekmatracot a keretbe

Gyerekágyból sem hiányozhat!
Ha kell egy álló lámpa...

Ha kell egy álló lámpa...

Hiányzik egy kis hangulat?