Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Nappali

Egy nappalit nem dísznek rendezünk be. Egy nappalit használunk. És nagyon sok mindenre. A konyhában főzünk, a fürdőben tisztálkodunk, hálóban alszunk, dolgozóban dolgozunk és így tovább...

Egy nappaliban sok mindent csinálunk:

  •  Vendégeket fogadunk
  • TV-t nézünk
  • Megbeszéljük a családi ügyeket
  • Játszunk a gyerekekkel
  • Relaxálunk
  • Könyvet olvasunk
  • Elszállásolhatjuk barátainkat, vendégeinket

Az ilyen igényeinkkel kell számolnunk. A tevékenységi köröket érdemes szétosztani. Például a könyvek ne szanaszét legyenek, hanem egy helyen. Ha több polc kell egymás mellé helyezd őket.

Na de kezdjük: Az egyik legszükségesebb egy nappaliba az ülőgarnitúra. Gondold át, hogy milyen szinten tervezel közösségi életet élni? Van-e vendégszobád? Nálatok lesznek-e a családi ünnepek. Ez fontos, mert ha nincs vendégszobád, de nem is tervezel vendéget tartani, akkor is érdemes egy kihúzható ágy felületet bevinni a lakásba. Sosem lehet tudni.
A kanapék általában 2-3 személyesek. Ha már fotelt is választunk hozzá, akkor beszélünk 3-2-1 ülőgarnitúráról. A tökéletes elrendezést papíron tervezd meg. De ha kicsi a helyed, és sok embert akarsz leültetni, akkor jó döntés lehet egy sarokülőgarnitúra.

Ha szerettek olvasni, olvasó lámpákat is érdemes beszereznetek. Plusz ha állítható a fényereje, akkor TV nézésnél is jó, mivel a nagy sötétségben nem egészséges, ha csak a TV képernyője világít. A TV lehetőleg szem magasságba rakjuk vagy picit lejjebb, így a nyakatoknak is jobb lesz. A dohányzóasztalt az ülőgarnitúra ülőfelületének magasságához szokták igazítani.

Sokan a mai napig ragaszkodnak a szekrénysorokhoz. Ez főképp a panel lakásokban hasznos, ahol nincs lehetőség gardróbszekrények elhelyezésére. A szekrénysorokban találhatunk TV-állványt, nagy-akasztós szekrényt, vagy többet is, könyvespolcokat, fiókos elemeket, így sok mindenre alkalmasak.

A nappali általában a legnagyobb helyiség egy lakásban. Másik elhelyezési jellemzője, hogy közel van az előszobához, így nem kell a vendégeket végig cipelni a lakáson.

Családi házak esetében, érdemes teraszt is építeni. Nagy üvegajtókon át csodálhatjuk kertünket. Ugyanakkor apróbb fortélyokkal megszokták nyújtani a szobát. Például a padló burkolat ugyan az kint és bent, és a bútorok stílusa is megegyező.

Télen, a hidegben jól mutathat egy szép kandalló, főképp begyújtva. Nem beszélve arról a kis plusz melegről, amivel az egész házat elláthatja.

Tehát a jól megtervezett nappali, szinte minden igényt kielégítő tud lenni. De ehhez meg kell tervezni…Kapcsolódó cikkek

Elemes összhang a gyerekszobában

Elemes összhang a gyerekszobában

Így lesz meg a tökéletes harmónia!
Tömör fenyőből készült ágykeretek

Tömör fenyőből készült ágykeretek

Csodás álom masszív fenyőben!
Bútorvásárlás előtt

Bútorvásárlás előtt

Tippek, hogy jó bútort válassz!
Éjjeliszekrény-kínálat

Éjjeliszekrény-kínálat

Ne hagyjuk ki az éjjeliszekrényt!
Takaróval fedett franciaágyak

Takaróval fedett franciaágyak

Egyszerű és nagyszerű, csodás színekben!