Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Nappali

Egy nappalit nem dísznek rendezünk be. Egy nappalit használunk. És nagyon sok mindenre. A konyhában főzünk, a fürdőben tisztálkodunk, hálóban alszunk, dolgozóban dolgozunk és így tovább...

Egy nappaliban sok mindent csinálunk:

  •  Vendégeket fogadunk
  • TV-t nézünk
  • Megbeszéljük a családi ügyeket
  • Játszunk a gyerekekkel
  • Relaxálunk
  • Könyvet olvasunk
  • Elszállásolhatjuk barátainkat, vendégeinket

Az ilyen igényeinkkel kell számolnunk. A tevékenységi köröket érdemes szétosztani. Például a könyvek ne szanaszét legyenek, hanem egy helyen. Ha több polc kell egymás mellé helyezd őket.

Na de kezdjük: Az egyik legszükségesebb egy nappaliba az ülőgarnitúra. Gondold át, hogy milyen szinten tervezel közösségi életet élni? Van-e vendégszobád? Nálatok lesznek-e a családi ünnepek. Ez fontos, mert ha nincs vendégszobád, de nem is tervezel vendéget tartani, akkor is érdemes egy kihúzható ágy felületet bevinni a lakásba. Sosem lehet tudni.
A kanapék általában 2-3 személyesek. Ha már fotelt is választunk hozzá, akkor beszélünk 3-2-1 ülőgarnitúráról. A tökéletes elrendezést papíron tervezd meg. De ha kicsi a helyed, és sok embert akarsz leültetni, akkor jó döntés lehet egy sarokülőgarnitúra.

Ha szerettek olvasni, olvasó lámpákat is érdemes beszereznetek. Plusz ha állítható a fényereje, akkor TV nézésnél is jó, mivel a nagy sötétségben nem egészséges, ha csak a TV képernyője világít. A TV lehetőleg szem magasságba rakjuk vagy picit lejjebb, így a nyakatoknak is jobb lesz. A dohányzóasztalt az ülőgarnitúra ülőfelületének magasságához szokták igazítani.

Sokan a mai napig ragaszkodnak a szekrénysorokhoz. Ez főképp a panel lakásokban hasznos, ahol nincs lehetőség gardróbszekrények elhelyezésére. A szekrénysorokban találhatunk TV-állványt, nagy-akasztós szekrényt, vagy többet is, könyvespolcokat, fiókos elemeket, így sok mindenre alkalmasak.

A nappali általában a legnagyobb helyiség egy lakásban. Másik elhelyezési jellemzője, hogy közel van az előszobához, így nem kell a vendégeket végig cipelni a lakáson.

Családi házak esetében, érdemes teraszt is építeni. Nagy üvegajtókon át csodálhatjuk kertünket. Ugyanakkor apróbb fortélyokkal megszokták nyújtani a szobát. Például a padló burkolat ugyan az kint és bent, és a bútorok stílusa is megegyező.

Télen, a hidegben jól mutathat egy szép kandalló, főképp begyújtva. Nem beszélve arról a kis plusz melegről, amivel az egész házat elláthatja.

Tehát a jól megtervezett nappali, szinte minden igényt kielégítő tud lenni. De ehhez meg kell tervezni…Kapcsolódó cikkek

Csillár és lámpa mennyezetre

Csillár és lámpa mennyezetre

Nemcsak világít, hangulatba is hoz!
Martindale szám

Martindale szám

Martindale szám – a tartósság mérőszáma
Bútorvásárlás előtt

Bútorvásárlás előtt

Tippek, hogy jó bútort válassz!
Sokoldalú darab: a könyvespolc

Sokoldalú darab: a könyvespolc

Egy praktikus könyvtartó és térelválasztó!
Kókusz-latex matrac variációk

Kókusz-latex matrac variációk

Álmodjunk kókuszban!