Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Ülőgarnitúra elemekből

Talán a legizgalmasabb feladat a nappaliszobába az ülőgarnitúra kiválasztása – hiszen a családi és baráti összejöveteleken is „ő” a főszereplő!

A nappali igazi hangulatát a berendezés adja, melyben kiemelt szerepe van az ülőgarnitúrának: ez az a bútordarab, mely körül zajlanak a családi események, kávézások, süteményezések, beszélgetések, a baráti összejövetelek.
Egy jól eltalált ülőgarnitúra szinte vonzza a tekintetet: a hozzánk érkező vendég is alig várja, hogy kipróbálhassa – legalább egy kávé erejéig!

Tetszetős külseje mellett azonban lényeges, hogy a bútor praktikus legyen. Nem mindegy, mekkora helyünk van a számára, fontos, hogy megfelelően érvényesüljön a szobában!

Érdemes elemes ülőgarnitúrában gondolkodni, mely több, különbözőképpen elhelyezhető darabból áll, és az sem árt, ha vendégágy funkciót is magában foglal, kinyitható és ágyneműtartós. Így ha a barátok vagy a szülők nálunk maradnának 1-2 napra, könnyedén készíthetünk nekik alvóhelyet.

Az ágyneműtartós rész értékes pakoló felülettel is ellát bennünket.

Ha az alapvető igényeket tisztáztuk, jöhet a másik lényeges kérdés: milyen legyen az ülőgarnitúra stílusa? Annyiféle közül választhatunk, hogy könnyedén meglelhetjük a szobába leginkább illeszkedő „főszereplőt”, mely harmonizál a helyiség színeivel is!

A hagyományos stílus kedvelői gyönyörű, klasszikus megjelenésű, dísztűzéses bőr ülőgarnitúrával rendezhetik be nappalijukat, mely számos hívogató színben áll rendelkezésre, vagy választhatnak az egyszerű megjelenésű, magas háttámlás modellek közül is – utóbbiakat az idősek is különösen kedvelik.

A fiatalos, különleges modellek kedvelői szintén számos lehetőségből választhatnak!

A minimalista stílus rajongói akár szögletes vonalvezetésű, élénkpiros kanapékban és fotelekben is tölthetik szabadidejüket, ha pedig csupán egyszerű vonalvezetésű, mégis modern ülőgarnitúrán ülve szürcsölnénk a kávénkat, egy mutatós, kellemes árnyalatú, fémlábas együttes lesz a kedvencünk!

Az elemes ülőgarnitúra ülő- és fekvőfelülete nappal rendkívül kényelmes, de inkább csak vendégágynak ajánlottak. Variációs lehetőségeik ugyanakkor igen vonzóak: többségük nemcsak más szövettel kérhető, de kiegészíthetők fotellel, puffal is, ha kevésnek találnánk az ülőhelyet.

Teljesen rajtunk múlik továbbá, hogy az elemek közül melyekkel szeretnénk berendezni szobánkat: a fotel általában fix, a 3 személyes kanapék ággyá alakíthatóak, a 2 személyes darab ágyneműtartót rejt. Kellemes válogatást!Kapcsolódó cikkek

A gyermek kanapéja

A gyermek kanapéja

Kisembernek kis bútort!
A színek jelentése

A színek jelentése

A színek hatással vannak ránk. Érzelmi világunkra a legfőképp.
Gardróbot a ruhának!

Gardróbot a ruhának!

Gardróbszekrény - ami mindig kell...
Lámpák gyermeknek, dekorációnak

Lámpák gyermeknek, dekorációnak

Világítsunk és dekoráljunk egyben!
Étkezőasztal választék

Étkezőasztal választék

Hogy az evés hangulatos is legyen!