Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Ülőgarnitúra elemekből

Talán a legizgalmasabb feladat a nappaliszobába az ülőgarnitúra kiválasztása – hiszen a családi és baráti összejöveteleken is „ő” a főszereplő!

A nappali igazi hangulatát a berendezés adja, melyben kiemelt szerepe van az ülőgarnitúrának: ez az a bútordarab, mely körül zajlanak a családi események, kávézások, süteményezések, beszélgetések, a baráti összejövetelek.
Egy jól eltalált ülőgarnitúra szinte vonzza a tekintetet: a hozzánk érkező vendég is alig várja, hogy kipróbálhassa – legalább egy kávé erejéig!

Tetszetős külseje mellett azonban lényeges, hogy a bútor praktikus legyen. Nem mindegy, mekkora helyünk van a számára, fontos, hogy megfelelően érvényesüljön a szobában!

Érdemes elemes ülőgarnitúrában gondolkodni, mely több, különbözőképpen elhelyezhető darabból áll, és az sem árt, ha vendégágy funkciót is magában foglal, kinyitható és ágyneműtartós. Így ha a barátok vagy a szülők nálunk maradnának 1-2 napra, könnyedén készíthetünk nekik alvóhelyet.

Az ágyneműtartós rész értékes pakoló felülettel is ellát bennünket.

Ha az alapvető igényeket tisztáztuk, jöhet a másik lényeges kérdés: milyen legyen az ülőgarnitúra stílusa? Annyiféle közül választhatunk, hogy könnyedén meglelhetjük a szobába leginkább illeszkedő „főszereplőt”, mely harmonizál a helyiség színeivel is!

A hagyományos stílus kedvelői gyönyörű, klasszikus megjelenésű, dísztűzéses bőr ülőgarnitúrával rendezhetik be nappalijukat, mely számos hívogató színben áll rendelkezésre, vagy választhatnak az egyszerű megjelenésű, magas háttámlás modellek közül is – utóbbiakat az idősek is különösen kedvelik.

A fiatalos, különleges modellek kedvelői szintén számos lehetőségből választhatnak!

A minimalista stílus rajongói akár szögletes vonalvezetésű, élénkpiros kanapékban és fotelekben is tölthetik szabadidejüket, ha pedig csupán egyszerű vonalvezetésű, mégis modern ülőgarnitúrán ülve szürcsölnénk a kávénkat, egy mutatós, kellemes árnyalatú, fémlábas együttes lesz a kedvencünk!

Az elemes ülőgarnitúra ülő- és fekvőfelülete nappal rendkívül kényelmes, de inkább csak vendégágynak ajánlottak. Variációs lehetőségeik ugyanakkor igen vonzóak: többségük nemcsak más szövettel kérhető, de kiegészíthetők fotellel, puffal is, ha kevésnek találnánk az ülőhelyet.

Teljesen rajtunk múlik továbbá, hogy az elemek közül melyekkel szeretnénk berendezni szobánkat: a fotel általában fix, a 3 személyes kanapék ággyá alakíthatóak, a 2 személyes darab ágyneműtartót rejt. Kellemes válogatást!Kapcsolódó cikkek

Festés

Festés

Elsőként mindig felmerülő kérdés: Saját magunk fessük a falakat, vagy bízzuk egy mesterre.
Dohányzóasztalok puff ülőhelyekkel

Dohányzóasztalok puff ülőhelyekkel

Dohányzóasztal „törpében”
Tároljunk rattanban, fonottban

Tároljunk rattanban, fonottban

Ha csak egy kicsi és hangulatos kell…
Kanapé, amin jó aludni

Kanapé, amin jó aludni

Gyors váltás: ülőhelyből alvóhelyet!
Konyhabútor: a konyha lelke

Konyhabútor: a konyha lelke

Állandó társ a konyhában