Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Nappalink dísze: a szekrénysor

A nappali szekrénysorának kiválasztása igazi kihívás! Megadja a szoba hangulatát, stílusát, érdemes alaposan körülnézni, mielőtt rábökünk az igazira!

Elképzeléseink bizonyára vannak arról, hogy milyen nappali szekrénysor a vágyunk. Ez a bútor igazi hangulatteremtő, és a kanapé vagy ülőgarnitúra mellett a nappali főszereplője, ezért cseppet sem mindegy a külseje. A sötét, vagy inkább a világos árnyalatú szekrényeket kedveljük? Mi illene a szobába? Olyan helyiségbe például, ahol eleve nincs elég napfény, semmiképp se válasszunk fekete szekrénysort!

A pontos szín azonban kevésbé számít, ha ránézésre beleszeretünk egy darabba, és erre bizony nagy az esély!

A „szerelem” persze akkor lesz a leglángolóbb, ha a részletek is stimmelnek a szekrényen: mennyi és milyen pakolófelület van a szekrénysorban – van-e benne akasztós rész, vitrin, bárszekrény, vagy inkább sok polc, ha az kell?

Választék van bőven. Egyszerű megjelenésű, de hangulatos szekrénysorra gondoltunk, vagy hagyományos külsejűt szeretnénk, amibe szintén sok minden befér?

Válasszunk dió-, calvados- vagy éger színben – esetleg más színű ajtóbetétekkel -, keretlécekkel, letisztult formavilággal: ebbe aztán lehet pakolni, ráadásul nagyon szép látvány.

Nem beszélve a klasszikus dió színű, vagy az antikolt nappali szekrénysorról: nem is mutathatna jobban más egy hagyományos otthonban!

Amennyiben a szokványos formák iránt nem vonzódunk, és inkább a különleges, meglepő összeállítások, szokatlan megjelenésű szekrénysorok tetszenek, számos modern darab közül válogathatunk!

Nem biztos, hogy lesz két akasztós szekrényünk, vagy kimarad a vitrin, esetleg egészen másként helyezkedik el, mint egy hagyományos szekrénysoron - de éppen a variációk sokasága teszi érdekessé ezeket a bútorokat!

A modern, illetve minimalista terekbe megálmodott nappali szekrénysorok attól különlegesek, hogy teljesen mások: hajlított formákkal, nagyméretű üveges részekkel, komódokkal és lapos, alacsony, dizájnos tévéállványokkal alkotnak egy szekrénysort. Újszerűségük mellett azonban mégis elegánsak.

A sötét színűek mellett szép számmal akadnak világosak is, mutatós fa árnyalatokban, de akár fehér frontrészekkel kombinálva. Kisebb nappalikba ideálisak lehetnek a több elemből álló, modern szerkénysorok, amelyek csak tv-állványt, komódot és vitrint, valamint egy polcot tartalmaznak.

Praktikus megoldás az áthidaló szekrénysor, amely franciaágyhoz illeszkedik, gyerekszobában azonban ugyanez íróasztallal együtt tökéletes. Aligha találkoztunk ennyire sokszínű és változatos modellekkel, könnyű lesz a választás!Kapcsolódó cikkek

Tároljunk rattanban, fonottban

Tároljunk rattanban, fonottban

Ha csak egy kicsi és hangulatos kell…
Kókuszmatrac változatok

Kókuszmatrac változatok

Kókuszos álmokat!
Az ülőgarnitúra tipikus hibái

Az ülőgarnitúra tipikus hibái

Az ülőgarnitúra jellemzői és tipikus hibái
Ha a kanapé és a heverő fix

Ha a kanapé és a heverő fix

(Főleg) egyszemélyes kényelem
Ülőgarnitúra elemekből

Ülőgarnitúra elemekből

Nélkülözhetetlen elemek a nappaliba!