Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Matracok rugós változatban

Nemcsak a tökéletes ágykeret kiválasztása lényeges, hanem a belevaló matracé is! Fontos tudnunk, milyen a legjobb számunkra, amely mindennapi alvásra alkalmas.

Gondolkodtunk már azon, hogyan szoktunk leginkább feküdni? Talán álmunkban nem is realizáljuk, de azért tudjuk, hogy hason, háton vagy inkább oldalt fekve alszunk-e legtöbbször. Kiválasztott ágykeretünkbe olyan, megfelelő alátámasztást biztosító matracra van szükségünk, amely alvási szokásainkhoz alkalmazkodik.

Mindennapos alvásra találták ki valamennyit. Az oldalukon alvóknak azonban, akiknek testsúlya átlagos, javasolt félkemény, bonellrugós matracot beszerezniük.

Előnyös, ha süppedésgátló csíkokkal is el van látva, mert a tökéletes alátámasztás így még inkább biztosított.

Egy jó lélegző matrac nem hátrány – ezt szolgálják a szellőző nyílások, melyek sokban hozzájárulnak, hogy ne izzadjunk le alvás közben.

A kemény ágybetét, valamint a félkemény bonellrugós és szellőzős, illetve nyomáselosztó réteggel is felszerelt táskarugós matrac azoknak a legajánlottabb, akiknek mindenféleképpen szokásuk aludni.

Ez a matrac a gerincet remekül alátámasztja, kiválóan oszlik el rajta a testsúly, a formázott hideghab felsőrész külön kényelemmel szolgál.

Oldalt, vagy inkább félhason szoktunk szunyókálni? Válaszunk lágy matracot! Az alátámasztás esetükben is ideális, a jobb alvás pozícióról süppedésgátló is gondoskodik.

Ez azonban még nem minden. Az ágybetétek fokozott kényelméhez relax zóna és kókuszrost lemez járulhat hozzá.

Természetesen az sem mindegy, milyen a matracok szövete – az egészséget és a kellemes alvást garantálja a levehető és mosható, higiénikus szövet, mely antiallergén, de környezetbarát.

A baktériumok, atkák és gombák ellen megfelelő védelmet nyújt. Egyes rugós matracok rendelhetők kétféle huzattal, de akár speciálissal is.

Hogy milyen „extrák” tartoznak egy matrachoz, az persze típustól is függ: van-e például memória hab a rugók körül, tartozik-e hozzá memóriás réteg, és az is rajtunk múlik, mennyire magas matracot szeretnénk ágyunkba.

Külön előny, hogy akár egyedi méretben is kérhetjük az ágybetéteket, ha egyik sem felel meg igazán elképzelésünknek. Legyen a hálószoba vagy a vendégszoba a „kényelmi fészek!”Kapcsolódó cikkek

Gyerekszoba

Gyerekszoba

Játék és alvás. De hogy fér meg egymás mellett a kettő?
Takaróval fedett franciaágyak

Takaróval fedett franciaágyak

Egyszerű és nagyszerű, csodás színekben!
Nincs többé folt?

Nincs többé folt?

Nincs többé folt? Ez hogyan lehetséges?
Ha klasszikus ágykeret kell...

Ha klasszikus ágykeret kell...

Nem is lehetne ennél klasszikusabb!
Étkezzünk kint: kültéri garnitúrán

Étkezzünk kint: kültéri garnitúrán

Végre újra kipakolhatunk!