Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Asztal íráshoz, gépezéshez

Bármilyen is a szobánk, ahol írni, számítógépezni, dolgozni szeretnénk, egész biztosan megtaláljuk a „belevaló” íróasztalt!

A dolgozószoba lelke minden kétséget kizáróan az íróasztal – minden más köréje csoportosul. Ma már szerencsére nem kell kompromisszumokat kötnünk, ha olyan asztalt szeretnénk, melyen írni és számítógépezni is lehet, hiszen a legtöbb modell mindkét tevékenységre kiválóan alkalmas. Már csak az a kérdés, a praktikusság számít inkább, vagy a külső? Vagy mindkettő?

Ha a praktikusságot nézzük elsősorban, egy egyszerű, acélvázas számítógépasztal is megfelel nekünk, görgős kiegészítő MDF asztallappal.

Ha azonban nem lényegtelen, hogy a szoba – esetleg a nappali - hangulatába hogyan illeszkedik a bútor, akkor természetesen ahhoz illő stílusú és/vagy színű modell a tökéletes választás.

A választék igen széles. Egy számítógépasztal lehet egészen kicsi, már említett acélvázas darab, de egyszerű megjelenésű, fabútorra emlékeztető, bútorlapos, gyönyörű színekben kapható, vagy nagyon modern is, amely általában kiegészül számítógépházzal.

Helyezhetők akár sarokba is, sokkal kevesebb helyet foglalva ezzel a szobából, de lényegesen több pakolófelülettel ellátva bennünket.

Manapság, mivel sok ember laptopot használ, gyakorlatilag bármely típusú sima íróasztal alkalmas dolgozó-, irodai asztalnak vagy tanulóasztalnak. Ez a gyerekeknek készült, kisebb asztalokra is igaz.

Apropó, pakolófelület: mielőtt asztalt választunk, fontoljuk meg, mi mindent szeretnénk rajta-, vagy benne tárolni.

A sok fiókos illetve konténeres asztal remek megoldás azoknak, akiknek szüksége van pakolós részekre, de ha ez nem fontos, egy kisebb méretű és egy-két fiókos, vagy fiók nélküli modell is elég lehet.

Elsősorban íróasztalok kaphatók a klasszikus stílus rajongói számára, pácolt- illetve antikolt tömör nyírfából, de mivel számítógép billentyűzet tartóval egy-egy hagyományosabb, elegáns megjelenésű asztal is el van látva, nekik sem kell aggódniuk, hogy a dolgozó- vagy tanulóasztal kilóg majd a sorból!

Az asztalok többsége egyébként bútorcsaládhoz tartozik, vagyis stílusukban egyéb bútorok is kaphatók - hogy az összhatás igazán egységes legyen.Kapcsolódó cikkek

Ülőgarnitúra elemekből

Ülőgarnitúra elemekből

Nélkülözhetetlen elemek a nappaliba!
Hab matrac változatok

Hab matrac változatok

"Habos-babos" álmok
Forgószék és tárgyalószék kínálat

Forgószék és tárgyalószék kínálat

Munkára csábító ülőhelyek…
Fából, bútorlapból készült asztalok

Fából, bútorlapból készült asztalok

Klasszikusat vagy meghökkentőt?