Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

A gyermek kanapéja

Kanapé a gyermeknek is jár! Ráadásul praktikus választás, mert ágyként és ülőhelyként is funkcionál, az alja pedig remek pakolófelületet nyújt.

Kisembernek kis bútort - egy gyerekszoba általában nem túl méretes helyiség, arra elég, hogy a csemete aludni, tanulni, játszani tudjon benne. Célszerű többfunkciós bútordarabokat választanunk, melyeknek köszönhetően több hely marad a szobában. Remek választás például az alvásra is alkalmas kanapé gyermekeknek.

Ideális a kedves, színes, mintás párnás kis kanapé, amely este könnyedén kinyitható és megágyazható. Többségük azonban nappali elfoglaltságokhoz ajánlott.

A gyerekbútor megjelenése felnőttes, ami külön imponál a csemetéknek, színvilágának és mintáinak köszönhetően azonban mégis kiválóan illeszkedik a gyerekszoba hangulatához.

A gyerekkanapé- és heverő típusok kivitelezése biztonságos, kiálló és éles szélek nélkül kaphatók, így a gyermek nyugodtan olvashat, játszhat, akár „dühönghet” is rajtuk, anélkül, hogy bármelyik részébe beleüthetné magát.

Sőt, a kifejezetten gyerekágynak kialakított szivacsos heverőnek minden oldalon van támlája, ezzel külön biztonságérzetet nyújt. Kinyitható, és bőséges helye van az ágyneműnek az ágyneműtartóban.

A szivacsos ülő- és fekvőfelületű kanapék ugyanakkor nem ajánlottak mindennapos alvásra - vendégágynak javasoltak, ahogyan a fotelágy is.

A kanapék főként klasszikus külsővel kaphatók – de többféle szövettel is rendelhetők, hogy a gyerekszoba színeihez minél jobban passzoljanak. Textilbőr nem ajánlott az ülő- és fekvő felületre, mivel ha megágyazunk rajta, könnyen elcsúszik a lepedő – ráadásul nyáron tapadhat a felülethez a gyermek, télen pedig hideg lehet számára. Mivel ez gyerekbútor, érdemes a kopásálló szövetek közül válogatni…!Kapcsolódó cikkek

Csak ágyráccsal tökéletes....

Csak ágyráccsal tökéletes....

De milyen ágyráccsal?
Lámpák gyermeknek, dekorációnak

Lámpák gyermeknek, dekorációnak

Világítsunk és dekoráljunk egyben!
Hab matrac változatok

Hab matrac változatok

"Habos-babos" álmok
Gyerekmatracot a keretbe

Gyerekmatracot a keretbe

Gyerekágyból sem hiányozhat!
Csillár és lámpa mennyezetre

Csillár és lámpa mennyezetre

Nemcsak világít, hangulatba is hoz!