Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

A gyermek kanapéja

Kanapé a gyermeknek is jár! Ráadásul praktikus választás, mert ágyként és ülőhelyként is funkcionál, az alja pedig remek pakolófelületet nyújt.

Kisembernek kis bútort - egy gyerekszoba általában nem túl méretes helyiség, arra elég, hogy a csemete aludni, tanulni, játszani tudjon benne. Célszerű többfunkciós bútordarabokat választanunk, melyeknek köszönhetően több hely marad a szobában. Remek választás például az alvásra is alkalmas kanapé gyermekeknek.

Ideális a kedves, színes, mintás párnás kis kanapé, amely este könnyedén kinyitható és megágyazható. Többségük azonban nappali elfoglaltságokhoz ajánlott.

A gyerekbútor megjelenése felnőttes, ami külön imponál a csemetéknek, színvilágának és mintáinak köszönhetően azonban mégis kiválóan illeszkedik a gyerekszoba hangulatához.

A gyerekkanapé- és heverő típusok kivitelezése biztonságos, kiálló és éles szélek nélkül kaphatók, így a gyermek nyugodtan olvashat, játszhat, akár „dühönghet” is rajtuk, anélkül, hogy bármelyik részébe beleüthetné magát.

Sőt, a kifejezetten gyerekágynak kialakított szivacsos heverőnek minden oldalon van támlája, ezzel külön biztonságérzetet nyújt. Kinyitható, és bőséges helye van az ágyneműnek az ágyneműtartóban.

A szivacsos ülő- és fekvőfelületű kanapék ugyanakkor nem ajánlottak mindennapos alvásra - vendégágynak javasoltak, ahogyan a fotelágy is.

A kanapék főként klasszikus külsővel kaphatók – de többféle szövettel is rendelhetők, hogy a gyerekszoba színeihez minél jobban passzoljanak. Textilbőr nem ajánlott az ülő- és fekvő felületre, mivel ha megágyazunk rajta, könnyen elcsúszik a lepedő – ráadásul nyáron tapadhat a felülethez a gyermek, télen pedig hideg lehet számára. Mivel ez gyerekbútor, érdemes a kopásálló szövetek közül válogatni…!Kapcsolódó cikkek

Tömör fenyőből készült ágykeretek

Tömör fenyőből készült ágykeretek

Csodás álom masszív fenyőben!
Puff nekünk!

Puff nekünk!

Külön kis ülőbirodalom - ülőkék és puffok
Lámpát az asztalra!

Lámpát az asztalra!

Klasszikustól a futurisztikusig – ha kell egy jó asztali lámpa!
Fürdőszoba

Fürdőszoba

Mi kapjon helyet benne?
Gardróbot a ruhának!

Gardróbot a ruhának!

Gardróbszekrény - ami mindig kell...