Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

A gyermek kanapéja

Kanapé a gyermeknek is jár! Ráadásul praktikus választás, mert ágyként és ülőhelyként is funkcionál, az alja pedig remek pakolófelületet nyújt.

Kisembernek kis bútort - egy gyerekszoba általában nem túl méretes helyiség, arra elég, hogy a csemete aludni, tanulni, játszani tudjon benne. Célszerű többfunkciós bútordarabokat választanunk, melyeknek köszönhetően több hely marad a szobában. Remek választás például az alvásra is alkalmas kanapé gyermekeknek.

Ideális a kedves, színes, mintás párnás kis kanapé, amely este könnyedén kinyitható és megágyazható. Többségük azonban nappali elfoglaltságokhoz ajánlott.

A gyerekbútor megjelenése felnőttes, ami külön imponál a csemetéknek, színvilágának és mintáinak köszönhetően azonban mégis kiválóan illeszkedik a gyerekszoba hangulatához.

A gyerekkanapé- és heverő típusok kivitelezése biztonságos, kiálló és éles szélek nélkül kaphatók, így a gyermek nyugodtan olvashat, játszhat, akár „dühönghet” is rajtuk, anélkül, hogy bármelyik részébe beleüthetné magát.

Sőt, a kifejezetten gyerekágynak kialakított szivacsos heverőnek minden oldalon van támlája, ezzel külön biztonságérzetet nyújt. Kinyitható, és bőséges helye van az ágyneműnek az ágyneműtartóban.

A szivacsos ülő- és fekvőfelületű kanapék ugyanakkor nem ajánlottak mindennapos alvásra - vendégágynak javasoltak, ahogyan a fotelágy is.

A kanapék főként klasszikus külsővel kaphatók – de többféle szövettel is rendelhetők, hogy a gyerekszoba színeihez minél jobban passzoljanak. Textilbőr nem ajánlott az ülő- és fekvő felületre, mivel ha megágyazunk rajta, könnyen elcsúszik a lepedő – ráadásul nyáron tapadhat a felülethez a gyermek, télen pedig hideg lehet számára. Mivel ez gyerekbútor, érdemes a kopásálló szövetek közül válogatni…!Kapcsolódó cikkek

Lámpát az asztalra!

Lámpát az asztalra!

Klasszikustól a futurisztikusig – ha kell egy jó asztali lámpa!
Ülőgarnitúra elemekből

Ülőgarnitúra elemekből

Nélkülözhetetlen elemek a nappaliba!
Tároljunk rattanban, fonottban

Tároljunk rattanban, fonottban

Ha csak egy kicsi és hangulatos kell…
Gyerekeknek, ifjúságnak való ágykeretek

Gyerekeknek, ifjúságnak való ágykeretek

Kényelem és praktikum gyermekeknek!
Csak ágyráccsal tökéletes....

Csak ágyráccsal tökéletes....

De milyen ágyráccsal?