Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Ha a kanapé és a heverő fix

Egyszemélyes ágyra lenne szükségünk, amely nappal kényelmes kanapé is? Vagy egy mutatós heverő kellene a kisszobába? Számos csinos modell akad, amely több lehetőséget rejt!

Kisebb terek előnyben! No és azok, akik kisméretű fekhelyet vagy maximum két személy leültetésére alkalmas kanapét keresnek. Ha fix kanapéba vagy heverőbe szerettünk bele, nem árt, ha tudjuk, megfelel-e az elképzeléseinknek. Amellett, hogy passzolnia kell a szoba stílusához, érdemes átgondolunk, mindennapos alvásra is kell-e nekünk, vagy csak nappali használatra szánjuk?

A heverők ideálisan illeszkednek egy kisszoba, hálószoba, gyerekszoba sarkába – egy gyönyörű, fix kanapé pedig igazi, hangulatteremtő főszereplője lehet a nappaliszobának!

Ezek a kanapék és heverők 1 személyesek, ketten legfeljebb ülőhelyzetben férnek el rajtuk.

Mindennapos alvásra a bonellrugós fekvőfelületű változatok alkalmasak – a háttámla különösen előnyös, hiszen megvéd a hideg faltól.

A karfás, oldaltámlás modellek szintén ideálisak, ha aludni, olvasni és tévézni is jól esne a kanapén.

Időseknek különösen javasoltak a szép, egyszerűbb megjelenésű, ugyanakkor kényelmes, háttámlás, bonellrugós heverők, melyeknek ülésmagassága átlagon felüli.

A szépséges, szivacsos fekvőfelületű heverők csak kisebb testsúlyúaknak alkalmasak mindennapos alvásra, a jobb alátámasztásról a relax- illetve gerincvédőzónás változatok gondoskodnak, ezek nagyobb testsúlyúak számára is tökéletesek.

A fix kanapék és heverők is rejtenek ágyneműtartót - így nem kell attól tartani, hogy külön szekrény kell az ágyneműnek, ráadásul az ágyneműtartó egyéb holmik elpakolására is hasznos lehet!

Az egyszerű megjelenésűtől kezdve a klasszikus stílusún át a nagyon modern kanapéig bármilyet választhatunk: ha aludni nem szeretnénk rajta, egy fix kialakítású, dögös design kanapé is szóba jöhet!

A kanapé és heverő típusok többsége különféle színű alsó vázzal, fekvőfelülettel és párnákkal kérhető, így a lehetőségek tárháza igen széles. Textilbőrt viszont csak akkor válasszunk a fekvőfelületre, ha nem használnánk mindennapos alvásra.Kapcsolódó cikkek

A bútort ápolni kell

A bútort ápolni kell

Így őrizzük a bútorok szépségét!
Evéshez étkezőgarnitúrát

Evéshez étkezőgarnitúrát

Íme a konyha lelke!
Fenyőből a kiegészítőt is!

Fenyőből a kiegészítőt is!

Ha már fenyő az egész lakás…
Előszobabútorok fenyőből

Előszobabútorok fenyőből

Előszoba, fenyő csalogatókkal
Modern stílusú ágykeretek

Modern stílusú ágykeretek

Modern és elegáns ágyat egyszerre!