Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Dolgozószoba

Egyre elterjedtebb dolog manapság otthonunkban, a lakótéren belül egy külön dolgozószoba, egy otthoni irodahelyiség kialakítása. Ennek a legfőbb oka, hogy manapság sokan visszük haza a munkánkat, vagy dolgozunk otthonról. Ilyen esetekben valóban érdemes elgondolkodni a külön dolgozószoba, vagy iroda sarok kialakításán, mert csak magunknak teszünk ezzel jót.

Milyen irodabútort válasszak az otthonomba?

Ha otthonról is dolgozunk, akkor is fontos, hogy akadályoktól mentesen és kényelmesen tudjuk végezni a munkánkat csakúgy, mint egy normál irodai környezetben. Így otthonra is szükség van a megfelelő irodabútor körültekintő kiválasztására.

Legyen elég nagy a számítógépasztal, legyen rajta elég hely a papíroknak és a számítógépnek is. Legyen elég helyünk a munkavégzéshez és ne hiányozzanak azok az irodabútor elemek sem, amik segítik a munkánkat, például amiknek a segítségével könnyen és gyorsan visszakereshetően tudjuk tárolni a számláinkat, szerződéseinket - polc, fiókos konténer, iroda szekrény, stb.

Hogyan tervezzük meg saját magunk irodabútorát?

Mielőtt nekiállna irodabútoros katalógusokat nézegetni, böngészni az internetet, vagy irodabútor üzletekbe mászkálni érdemes elvégeznie 3 egyszerű lépést, amik szükségesek ahhoz, hogy később a legjobb döntést tudja meghozni az irodabútor kiválasztásánál!

  1. lépés: Mérje le centi pontosan, hogy mekkora az a hely, vagy helyiség, amit az irodabútorának tervezett. Skiccelje le egy papírra a helyiség formáját és írja be a méreteket is, hogy tudja, mihez kell majd igazodnia az elemkiválasztásnál.
  2. lépés: Készítsen egy listát azokról az irodabútor elemekről, amikre mindenképpen szüksége lesz a munkája során. Például könyvelőként dolgozik és ezért fontosak a nagyméretű polcok, amin ügyfelei papírjait tudja tárolni, vagy épp weblapfejlesztőként dolgozik és a legfontosabb a hatalmas méretű íróasztal, hogy rendesen elférjen a számítógépe a laptopja és több monitor is az asztalon
  3. lépés: Ha az előző két lépéssel készen van, akkor nyugodtan nekiláthat a megfelelő irodabútor felkutatásának, mert így már tudja, hogy mire van szüksége és egy üzletben azonnal tudnak segíteni az eladók is.

Ha az első két pontot elmulasztja, akkor rengeteg időt fog elpocsékolni a kiválasztással és könnyen beleeshet abba a hibába, hogy lesz egy nagyon tetszetős irodabútora, aminek jó a színe és nagyon szép, de ami mellett nem fog tudni hatékonyan dolgozni. Kicsi lesz és nem fér el mellette, vagy pont az ellenkezője és nem fog beférni a neki tervezett helyre.

Szánjon rá egy órát és skiccelje le elképzelését, mert az irodabútor vásárlás nem olcsó dolog. Ha jól választ, akkor sokáig élvezheti az irodabútort és a vásárlás is élmény lesz, mert nem csak céltalanul fogja körbejárni az üzleteket és a honlapokat.Kapcsolódó cikkek

Asztal íráshoz, gépezéshez

Asztal íráshoz, gépezéshez

Válasszuk ki a dolgozószoba lelkét!
Kókusz-latex matrac variációk

Kókusz-latex matrac variációk

Álmodjunk kókuszban!
Csak ágyráccsal tökéletes....

Csak ágyráccsal tökéletes....

De milyen ágyráccsal?
Jó bőr ez az ülőgarnitúra!

Jó bőr ez az ülőgarnitúra!

Kényelem- és látványkirály: a bőr ülőgarnitúra
Csillár és lámpa mennyezetre

Csillár és lámpa mennyezetre

Nemcsak világít, hangulatba is hoz!