Lakberendezési Ötletek

Lakberendezési ötletek a szebb otthonért!

 

Pakoljunk komódba, kisszekrénybe!

Egy praktikus bútordarab, ami, ha több van belőle, akár ki is tölti a szobát – a komódokkal jól járunk, bármilyen stílusú is a lakásunk. Az ideálisat nem nehéz kiválasztani.

Tárolókra, pakolókra nagy szükség van egy otthonban – a nappali szekrénysorába vagy az akasztós szekrényekbe bizony nem tehetünk be mindent, ezért a komódok mindig jó szolgálatot tesznek. Lehet belőlük sok is, bizonyos, hogy ki tudjuk használni ezeket a kisbútorokat. A hálószoba, a nappali, a gyerekszoba, sőt az előszoba és az iroda is mutatós lesz velük!

Attól függően, milyen stílusban gondolkodunk, és milyen tároló részekre van szükségünk, sokféle modell között válogathatunk – inkább fiókos, vagy csukható ajtós komódot szeretnénk? Egyszerű, modern legyen vagy hagyományos, esetleg minimál stílusú szobába kellene?

Fiókos, kerekeken guruló, polcos tárolót elsősorban irodába válasszunk papíroknak, apróságoknak, de persze a gyerekszoba is lehet kevésbé rendetlen a segítségükkel…

Mindenkinek ismerősek lehetnek a hagyományos és letisztult formavezetésű, bútorlapos komódok, melyeket fiókos és ajtós változatban is megvásárolhatunk - kellemes fa színárnyalatokban kaphatók, de az egységes külső üde színekkel megtörhető – egy-egy fiók kék előlapjával vagy a vitrin hasonló színű szegélyével.

E kisszekrények megjelenése egyszerű, de egy kis rafinéria ezekbe is becsempészhető. Díszléccel, fémes fogantyúval például máris elegánsabbak.

Az egyszerű megjelenésű kisszekrények közé tartoznak a gyermekeknek valók is, amelyeket azonban különösen feldob üde, zöld vagy akár narancsszínű frontrészük, ajtajuk.

Mutatósak, vidámak, bohókásak, egy-egy részlettel pedig még elegánsabbá is tehetők.

Modern darabra gondoltunk? Számos kialakításban kaphatók – könnyen becsempészhetjük a természetet otthonunkba egy tömör fa frontú komóddal, mely emellett modern formájával csábít el bennünket.

Ha unjuk az egyszínű felületeket, olyan komódot válasszunk, amelynek frontrészén váltakozik két hangulatos fa színárnyalat, vagy a faárnyalat és egy másik, energikusabb szín, például fényes fehér. A divatos színekkel és ötletes kivitelezéssel hívogató modern komódoknak nehéz ellenállni, tökéletesen feldobnak egy modern szobát!

Egy sötét színű tárolószekrény is mutatós és elegáns azonban egy modern otthonban, szögletes vonalvezetéssel, fényes fogantyúkkal!

Ám ha klasszikus a lakásunk stílusa, nem is kérdés, hogy a hagyományos komódok iránt érdeklődünk. Ezek között is van antikolt, patinázott dió színű, gyönyörű modell, patinázott sárga réz fogantyúkkal - de legalább ennyire elegáns egy stíl komód is, pácolt tömör nyírfából.

Ha igazán a múlt században szeretnénk érezni magunkat, válasszunk egy tömör gumifa komódot csodás cseresznye színben, vagy antikolt tömör nyírfa tárolószekrényt, amely fehérségével különösen nőies és vonzó.

A legtöbb komód további elemekkel is kiegészíthető, mivel egy-egy bútorcsalád tagjai. Melyik stílust visszük haza?Kapcsolódó cikkek

Gyerek forgószék választék

Gyerek forgószék választék

Tanulni kényelmesen, forgószékben!
Alaprajz készítés

Alaprajz készítés

Hogyan is kéne alaprajzot készíteni?
Gardróbot a ruhának!

Gardróbot a ruhának!

Gardróbszekrény - ami mindig kell...